Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Om Nomaculture

Det övergripande målet för NOMACULTURE är att ge en vetenskapligt baserad kunskapsbas för lokalt anpassad, resurseffektiv marin matproduktion där moderna recirkulerande odlingssystem kombineras med hållbara foder. Resultaten kan nyttiggöras i samhället och bidra till en tryggad livsmedelsförsörjning och utveckling av ett resurssnålt vattenbruk - även i andra delar av världen.

NOMACULTURE vill föra en aktiv dialog med berörda samhällsintressenter och branscher på lokal och regional nivå om möjligheter och metoder för att starta upp och vidareutveckla en bärkraftig foderproduktion och marint vattenbruk. Detta med syfte att bidra till nya, året-runt-arbetstillfällen, motverkande av avbefolkning och levande kustbygder. Detta gäller särskilt de kustområden där fiske traditionellt sett har varit en grundläggande inkomstkälla och kulturell identitet.

Nomaculture bilder
Sidansvarig: Maria Holmkvist|Sidan uppdaterades: 2015-07-17
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?