Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nomaculture

Nomaculture är ett interdisciplinärt forskningsprojekt som utvecklar strategier för etablering av ett hållbart svenskt, marint vattenbruk.

NOMACULTUREs hummerworkshop på Sven Lovén centrum för marin infrastruktur - Kristineberg, Fiskebäckskil

Den 28 juni 2017 anordnas NOMACULTURES hummerworkshop, som kommer att fokusera på odling av den Europeiska hummern. Under dagen kommer vi att presentera hummerns odlingsbiologi, regelverk för odlingstillstånd, samt levandeförvaring av kräftdjur på land. Vi kommer också att demonstrera och gå igenom praktiska moment vid hummerodling.

Läs mer om workshopen

4th NordicRAS workshop 12 - 13 October 2017  Aalborg Congress & Culture Centre, Denmark

On the 4th international NordicRAS workshop, farmers, operators, technology- and service providers, and researchers will present and discuss the current development, experiences gained, and recently achieved research results.

More info and registration >>

Stort intresse på LCA-workshop

Den 29 november arrangerade projektet NOMACULTURE i samarbete med Maritima Klustret i Västsverige en workshop kring hur livscykelanalys kan användas för att främja tillväxt av hållbart vattenbruk.

På workshopen deltog representanter från myndigheter, forskare och entreprenörer, intresserade av att starta upp och utveckla egen vattenbruksverksamhet.

Läs nyheten här>>

Ladda ner dokumentation från workshopen>>

Halvtidskonferens NomaCulture

Den 7 september 2016 anordnades NomaCultures halvtidskonferens om hållbart marint vattenbruk på Sotenäs Symbioscenter, Kungshamn.

Läs mer om arrangemanget

Här kan du hämta ner presentationer från konferensen

Nomaculture - transdisciplinärt grepp på nyckelutmaningar inom marint vattenbruk

I Nomaculture deltar forskare inom biologi, teknik, livsmedelsvetenskap, livscykelanalys (LCA) och ekonomi för att transdisciplinärt anta flera av nyckelutmaningarna vid etablering av marint vattenbruk:

  • att minska beroendet av fiskolja och fiskmjöl i fodret,
  • att utveckla kvalitetsfoder för marina larver
  • att minska utsläppen av näringsämnen till havet
  • att verka för ett helhetsperspektiv på hållbart vattenbruk som även inbegriper socioekonomiska aspekter
  • att erbjuda kunskapsbaserad information och utbildning till allmänhet och avnämare

Nomaculture omfattar utöver forskare även västsvenska samhällsaktörer och privata intressenter som stöder projektets mål att skapa modellsystem för marin odling och affärsplaner för utveckling av foderföretag, för att säkerställa utveckling av ett bärkraftigt vattenbruk i samklang med omgivande samhälle.

Nomaculture bilder

Kontakt

Kristina Sundell
projektledare
kristina.sundell@bioenv.gu.se

Susanne Lindegarth
koordinator
susanne.lindegarth@marine.gu.se

Sidansvarig: Maria Holmkvist|Sidan uppdaterades: 2017-05-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?