Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Övrig forskning i Sverige

Nationellt Kompetenscentrum för Vattenbruk

Nationellt Kompetenscentrum för Vattenbruk är ett strategiskt samverkansorgan för en långsiktig nationell utveckling av vattenbruket med fokus mot kunskapsbaserad information och kommunikation. Nationellt Kompetenscentrum för Vattenbruk finansieras inom ramen för satsningen på samverkan (KoN) vid Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) samt Göteborgs universitet (GU) genom Vattenbrukscentrum Väst
Läs merwww.nkfv.se

Sveriges Lantbruksuniversitet

I dagsläget bedrivs produktionsinriktad vattenbruksforskning, huvudsakligen vid Institutionen för fisk, vilt och miljö i Umeå. Forskningen fokuserar främst på olika aspekter av odling av sötvattensarter (röding, aborre med flera), foder, fiskhälsa, fiskbeteende avel och genomik, fiskodling och miljöpåverkan. Forskning som kopplar till fiskodling och livsmedelskvalitet bedrivs även vid Institutionen för livsmedelsvetenskap, avdelningen för kött- och fiskkvalitet i Uppsala.
Läs mer: www.slu.se/fakulteter/vh/samverkan/detta-ar-learn/medlemskap-i-learn1/vattenkultur/

Centrum för vilt- och fiskforskning

Ett samverkansorgan för de institutioner och forskargrupper vid Sveriges lantbruksuniversitet och Umeå universitet som bedriver verksamhet inom området vilt och fisk i vid bemärkelse. CFW är också ett nationellt nätverk mellan forskare och mellan forskning och samhälle.
Läs mer: www.slu.se/centrumbildningar-och-projekt/centrum-for-vilt-och-fiskforskning/

Stockholm Resilience Center

Vid Stockholm Resilience Center, som är en del av Stockholms universitet, bedrivs tvärvetenskaplig, socio-ekologisk-ekonomisk forskning, bland annat kring effekter av fiske och vattenbruk.
Läs mer: www.stockholmresilience.su.se

Stockholms universitet

Vid Systemekologiska institutionen, Stockholm universitet, pågår forskning kring effekter av fiske och vattenbruk, bland annat i tropiska länder
Läs mer: www.ecology.su.se

Tips och förslag

Har du tips, tankar eller idéer om forskning som borde finnas med här?

Kontakta SWEMARC:
susan.gotensparre@gu.se

Sidansvarig: Maria Holmkvist|Sidan uppdaterades: 2016-12-30
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?