Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Forskning om vattenbruk

Föregångaren till SWEMARC, Vattenbrukscentrum Väst, etablerades 2011. Ett av syftena var att synliggöra den starka forskning inom området som pågår på Göteborgs universitet och i västra Sverige i övrigt.

Tanken var också att etablera detta centrum som en aktiv partner till allmänheten , myndigheter och det regionala näringslivet, men även att öka samverkan inom forskningen, i västra Sverige, i resten av Sverige och på en internationell arena.

Vattenbrukscentrum Väst kom också på så sätt att bidra till det samlade forskningsarbete som görs, genom att skapa mötesplatser, främja tvärvetenskapligt samarbete, identifiera forskningsbehov, men också rent konkret att skapa en nod och gemensam grund för framtida forskningsansökningar och större projekt.

En annan framtida utmaning rör det stora informationsbehov som finns. Det är viktigt att kommunicera forskningen inom vattenbruk och sprida fakta till allmänheten.

Läsvärt om vattenbruk

Om Vattenbrukscentrum Väst

Vi vill synliggöra den starka forskning som pågår på Göteborgs universitet och i västra Sverige.

Sidansvarig: Maria Holmkvist|Sidan uppdaterades: 2016-12-28
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?