Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Hur startar man en vattenbruksverksamhet?

Kurs om tillståndsprövning och miljöfrågor

Arrangörer: Swemarc vid Göteborgs universitet (tidigare  Vattenbrukscentrum Väst), SLU och Nationellt Kompetenscentrum för Vattenbruk (NKfV).

Kursen syfte
Att ge en fördjupad kunskap kring tillstånd och miljöfrågor till entreprenörer, odlare och handläggare. Syftet är också att öka kontaktytorna mellan myndigheter och vattenbrukare. Målet är att fler företagare ska starta vattenbruksverksamhet.


Kursbeskrivning
Processen runt att starta vattenbruksföretag i Sverige innefattar många olika tillstånd och det kan i många fall vara svårt att inse vilken information som önskas. Denna kurs är upplagd för att möta ett önskemål från många grupper om en fortbildning inom just tillståndsprövning - vilka tillstånd måste sökas, hur skall dessa vara uppbyggda och vad är viktigt att lyfta i olika typer av tillståndsansökningar? Kursen kommer också ge en bakgrund till varför tillstånden finns samt de lagar, direktiv och förordningar som har format tillstånden.

Kursens upplägg och innehåll
Utbildningen genomförs mellan december 2016 - februari 2017 och är en s.k. hybridkurs, med en förberedande nätbaserad distansdel då kursdeltagarna kommer att erbjudas kursmaterial och uppgifter via webben för det förberedande arbetet. Därefter följer en intensiv kursdel som genomförs som ett internat den 23-25 januari och är förlagd till Lovéncentret på Tjärnö utanför Strömstad. Intensivdelen startar kring lunch dag 1 och avslutas efter lunch dag 3. Denna del av kursen kommer att erbjuda föreläsningar, gruppövningar och diskussioner. Lärarna är från universitet, myndigheter och näringsliv. I en avslutande nätbaserad del förväntas deltagarna lämna in en skriftlig rapport som bl.a. innehåller en utvärdering och analys av kursen.


För vem?
• Nuvarande och blivande odlare av fisk, skaldjur och alger i kust, sjöar och på land
• Myndighetspersoner på statlig, regional och kommunal nivå
• I mån av plats även övriga intresserade


Kostnad
Kursen är kostnadsfri och inkluderar allt material, samt boende och mat under kurstillfället på Tjärnö. Resa till Tjärnö alt. Göteborg bekostas av deltagaren. Transport mellan centrala Göteborg och Tjärnö kommer att erbjudas.
 

Anmälan
Bifoga en kort skriftlig motivering till varför du vill gå kursen i din anmälan. Då antalet platser är begränsade kommer eventuellt urval av deltagare göras utifrån din behovsmotivering. Vi vill ha din anmälan senast 29 november 2016. Antagningsbesked lämnas i början av december, 2016.

Anmäl dig här >>

För frågor kontakta
Susanne Lindegarth, Göteborgs universitet, susanne.lindegarth@marine.gu.se)
Anna Norman Halden, SLU, anna.norman-halden@slu.se
Kristina Sundell, Göteborgs universitet, kristina.sundell@bioenv.gu.se
 

Sidansvarig: Maria Holmkvist|Sidan uppdaterades: 2016-11-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?