Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

AquaAgri Kelp

AquaAgri Kelp utvecklar metoder för att odla sockertare på svenska västkusten. Sockertare är en storvuxen brunalg som växer naturligt i våra vatten. Projektet undersöker hur tillväxt och skörd av alger kan optimeras; bland annat försöker vi ta fram avelslinjer som är speciellt anpassade till de förhållanden som råder vid vår kust med låg salthalt och hög vattentemperatur. En viktig fråga är algodlingarnas långsiktiga hållbarhet. Därför kartlägger vi miljöeffekter och analyserar socioekonomiska aspekter som ekosystemtjänster och hur man kan förebygga intressekonflikter.

Populärvetenskapligt magasin - ladda ner och läs!

Populärvetenskapligt magasin om forskningsprogrammet AquaAgri

AquaAgri Kelp är ett delprojekt inom forskningsprogrammet AquaAgri. I programmet ingår fem olika delprojekt med det gemensamma syftet att utveckla framtidens mat på nya och långsiktigt hållbara sätt. Läs mer om den spännande forskningen i AquaAgri Magasin!

 

 

 

Välkommen att anmäla dig till AquaAgris slutkonferens den 23 oktober!

Slutkonferens för AquaAgri

Slutkonferens

Algskörd Tjärnö 2018

AquaAgri Kelp logo
Sidansvarig: Susanne Liljenström|Sidan uppdaterades: 2018-09-25
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?