Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Webbinarium: Vad äter vi för sjömat i framtiden?

Nyhet: 2018-11-19

Landsbygsnätverket arrangerar webbinarium, där Friederike Ziegler, forskare på RISE, går på djupet när det gäller fisk och skaldjur ur ett hållbarhetsperspektiv.

Hur ska vi jämföra importerad sjömat med lokalt odlad eller fiskad? Hur hållbar är vildfångad jämfört med odlad fisk? Går det att odla sjömat på land på ett hållbart sätt? Hon vill också visa hur stor betydelse företag, offentlig sektor men också den vanliga konsumenten har i sina köp av sjömat.

Livsmedelsverket vill att vi ska äta sjömat två till tre gånger i veckan - både av hälso- och miljöskäl. Och inte heller vilken sjömat som helst. Om vi alla följde rådet skulle vi konsumera betydligt mer sjömat i Sverige och det finns en stor potential att öka vår sjömatproduktion både i Sverige och globalt. Men vilka miljöavtryck skapar vi med vår konsumtion och hur kan vi minska dem?

När: 27 nov, 2018 12:00-12:45 CET

Läs mer och för anmälan.

AV:

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2017-03-17
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?