Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Testbädd för marint vattenbruk

Nyhet: 2015-05-28

VBCV genomför under våren och sommaren 2015 ett förprojekt med stöd från Västra Götalandsregionen för att kartlägga intresse och behov av en testbädd* för marint vattenbruk.

Projektet är en del i ett större arbete som pågår inom Maritima klustret i Västsverige (www.maritimaklustet.se) för att stärka möjligheterna för kunskapsbaserad och hållbar maritim tillväxt. Här har behov av att kunna erbjuda en eller flera testbäddar för maritim utveckling växt fram. För närvarande pågår ett antal förprojekt inom områdena Marint vattenbruk, Värdehöjande av marin råvara (Marin bioteknik / Marina livsmedel), Maritim turism och Blå affärsutveckling.

Läs mer om testbädd för marint vattenbruk här >>

I början av juni kommer en enkätundersökning att gå ut som ett led i arbetet med att kartlägga intressenter och nyttjare av en maritimt inriktad testbädd där vattenbruket är en del av detta. Resultaten från enkäten kommer att presenteras och diskuteras vid ett seminarium och workshop den 29:e juni kl. 10-16 på Lovéncentret på Tjärnö. Är du intresserad av att delta?

Anmäl dig till anette.ungfors@bioenv.gu.se senast den 15 juni.

*En testbädd kan ses som en koordinerad resurs öppen för forskare och företag som kan mötas och utveckla idéer och tekniker.

AV:

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2017-03-17
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?