Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Svensk forskare varnar för amerikansk hummer i europeiska vatten

Nyhet: 2017-06-13

SWEMARC-forskaren, Susanne Eriksson, presenterade resultat på internationell hummerkonferens om att exporterade levande amerikanska humrar kan försvaga den inhemska europeiska arten.

Den 4-9 juli, 2017, träffades hummerforskare på den internationella konferensen, the 11th International Conference and Workshop on Lobster Biology & Management, i Portland (USA). Den svenska forskaren, Susanne Eriksson, och hennes kollegor Ann-Lisbeth Agnalt från Norge och Magnus Johnson från England höll tre olika föredrag om amerikanska humrar i europeiska vatten.

De visade att amerikansk hummer kan överleva och reproducera sig i europeiska vatten, samt att hybrider har skapats mellan amerikansk och europeisk hummer. Resultaten mottogs med stort intresse av både forskare och exportindustrin.

Läs mer om Susanne Erikssons hummerforskning i Portland Press Herald.

 

AV: Susan Gotensparre

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2017-03-17
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://swemarc.gu.se/Aktuellt/Nyheter/fulltext//svensk-forskare-varnar-for-amerikansk-hummer-i-europeiska-vatten.cid1475849
Utskriftsdatum: 2017-12-13