• Forskare kartlägger den nya maten från havet

[2018-01-19] Med en växande population och ett överhängande hot om utfiskade hav, är framtidens mat en viktig fråga och nu söker forskare vid Göteborgs universitet efter nya ätbara arter i havet. Vid årsskiftet beviljades Göteborgs universitet medel för att kartlägga tillgång och efterfrågan av nya arter från havet. Det kan handla om ätbara arter som hjärtmusslor, tångräkor, eller trollhummer som konsumenter idag inte äter eller ens kan köpa i butik eller på restaurang.

• Forskare kartlägger den nya maten från havet

• Beckmansstudent inspirerar till framtidens sjömat

[2018-01-19] Beckmansstudenten Carl Cavallius deltar med ¿Laga hav¿ i utställningen ¿Transformation¿. Cavallius ¿Laga hav¿ är en samling recept och fakta om alger, musslor och ostron, med syfte att inspirera framtidens mat från havet.

• Lerum satsar på akvaponi

[2018-01-18] Nu etableras en akvaponikanläggning inomhus på Garveriet i Lerum, där fisk-och grönsaksodling samspelar i ett kretsloppssystem. Men även fastighetsbolaget NCC är intresserat av konceptet och har tagit fram en prototyp på ett fyravåningshus med självförsörjning av fisk för de boende.

• Scary Seafood - den nya maten från havet

[2018-01-15] Nytt projekt syftar till att ta vara på mer från havet

• Lerum satsar på akvaponi

[2018-01-22] Nu etableras en akvaponikanläggning inomhus på Garveriet i Lerum, där fisk-och grönsaksodling samspelar i ett kretsloppssystem. Men även fastighetsbolaget NCC är intresserat av konceptet och har tagit fram en prototyp på ett fyravåningshus med självförsörjning av fisk för de boende.

• Forskare lanserar nytt sätt att se på naturens värde för människan

[2018-01-22] Genom att prata om "naturens bidrag till människor" istället för ¿ekosystemtjänster¿ kan naturens värde för människan ses ur ett mer komplett perspektiv, där även samhällsvetenskapliga och humanistiska insikter finns med i bilden. Det föreslår trettio internationella experter kopplade till den av FN initierade vetenskapliga expertpanelen för biologisk mångfald, IPBES.

• Isabella Lövin i paneldebatt om smart klimatpolitik

[2018-01-22] Hur kan politiken, tekniken och individen bidra till en smart klimatpolitik? Den frågan debatterar biståndsminister Isabella Lövin med forskare från Handelshögskolan och Chalmers då hon gästar Göteborg 31 januari

• Får pris för sin forskning

[2018-01-17] Forskaren Erik Sandblom har tilldelats den prestigefulla President¿s medal från Society for Experimental Biology för sin forskning.

• Utlysning: Samarbeta med Sydafrika inom hållbar utveckling

[2018-01-16] Är du intresserad av att samarbeta med Sydafrika inom hållbar utveckling och lösningar mot att nå några av FNs globala mål i Agenda 2030?