• Hållbart odlad fisk för en hållbar framtid

[2019-07-12] Många vilda fiskbestånd är hårt utnyttjade, och ska vi fortsätta att äta fisk som idag krävs det ännu större satsningar på odlad fisk. Det har ett danskt företag tagit fasta på med sin hållbara odling av regnbågsöring. Av fiskspillet tillverkar de sedan högkvalitativa omega-3-tillskott.

• Sörmländsk/rysk rom på gång

[2019-07-11] Fiskodlingen i Enstaberga gav den första skörden av exklusiv rysk rom från stör och blev bäst i test hos livsmedelsverket.

• Podcast: Smart sjömat eller fishy food?

[2019-07-10] Varför är det coolt att äta torsk men inte skrubbskädda? Mört, eller varför inte smörbult i fiskburgaren? Vi behöver använda havets begränsade resurser mycket klokare och mer innovativt än idag för att inte rubba ekosystembalansen. Hör SLU-forskaren Jonas Hentati Sundberg och Livsmedelsverkets generaldirektör Annika Sohlström diskutera smart sjömat i denna live-inspelning från Almedalen den 1 juli 2019.

• Inspelat Almedalsseminarium: Hållbar, fet fisk på den offentliga tallriken - framtidsutmaning eller omöjlig ekvation?

[2019-07-09] Under Almedalsveckan höll Kost & Näring en paneldiskussion kring framtidens hållbara fisk i förskolan och skolan. Nu kan du ta del av seminariet i sin helhet.

• Populärvetenskaplig föreläsning: Scary seafood - den nya maten från havet

[2019-07-09] Populärvetenskaplig föreläsning 25 juli 2019, av Christin Appelqvist Scary Seafood är projektet som vill väcka nyfikenhet och visa på möjligheterna att nyttja marina organismer som vi i Sverige av tradition eller andra skäl inte äter idag. Genom profilering av lokala näringslivet kan fler bidra till en mer hållbar marin livsmedelskonsumtion och nya anledningar att resa till Västsverige utvecklas.

• Populärvetenskaplig föreläsning: Ökad produktion av ostron - hur, var och varför?

[2019-07-09] Populärvetenskaplig föreläsning 11 juli 2019, av Linnea Thorngren

• Stort intresse för havets möjligheter i Almedalen

[2019-07-05] Innovation och digitalisering, fritdsbåtarnas miljöpåverkan och möjligheter för framtidens vattenbruk var några av ämnena på agendan när fokus riktades mot havets möjligheter under årets Almedalsvecka.

• Stort intresse för havets möjligheter i Almedalen

• Gårdsfisk flyttar in hos City Gross

[2019-07-04] City Gross inleder ett samarbete med företaget Gårdsfisk och blir den första livsmedelskedjan i landet med att erbjuda svenskodlad fisk i samtliga butiker.

• Checklista för att starta vattenbruk

[2019-06-28] Vill du starta ett vattenbruk och odla fisk, kräftor, räkor, musslor, ostron eller alger? Här får du reda på vilka tillstånd du behöver söka och vilka uppgifter du behöver lämna till myndigheter och kommuner. Svara på några frågor och få en personlig checklista.