• Kronprinsessan besöker SWEMARC-partner

[2018-02-19] Den 7 mars är kronprinsessan Victoria i Kungshamn för att besöka Smögenlax AB, Swedish Algae factory, Sotenäs Symbioscentrum, samt Havs- och Vattenmyndigheten. Kronprinsessan har ett intresse för hav och miljö och kommer därför besöka bland annat SWEMARC-partnern Smögenlax vattenbruksforskning-och utvecklingsanläggning i Kungshamn.

• Ny docent forskar om sjömat

[2018-02-19] Tre frågor till Friederike Ziegler som antagits som oavlönad docent i marin ekologi vid Naturvetenskapliga fakulteten, Göteborgs universitet.

• Lantbrukarnas riksförbund satsar miljoner på vattenbruk

[2018-02-19] Nu blir det möjligt för bönder att odla fisk ¿ i industriell skala ¿ i tomma ladugårdar.

• Ny docent forskar om sjömat

[2018-02-16] Tre frågor till Friederike Ziegler som antagits som oavlönad docent i marin ekologi vid Naturvetenskapliga fakulteten, Göteborgs universitet.

• Plastindustrin läcker mängder av mikroplast

[2018-02-15] Miljontals plastpellets läcker ut i miljön från tillverkningsområdet i Stenungssund. Det visar en ny studie av forskare vid Göteborgs universitet. Och trots flera internationella och nationella regelverk fortsätter läckagen.