• Forskare kartlägger den nya maten från havet

[2018-01-19] Med en växande population och ett överhängande hot om utfiskade hav, är framtidens mat en viktig fråga och nu söker forskare vid Göteborgs universitet efter nya ätbara arter i havet. Vid årsskiftet beviljades Göteborgs universitet medel för att kartlägga tillgång och efterfrågan av nya arter från havet. Det kan handla om ätbara arter som hjärtmusslor, tångräkor, eller trollhummer som konsumenter idag inte äter eller ens kan köpa i butik eller på restaurang.

• Forskare kartlägger den nya maten från havet

• Beckmansstudent inspirerar till framtidens sjömat

[2018-01-19] Beckmansstudenten Carl Cavallius deltar med ¿Laga hav¿ i utställningen ¿Transformation¿. Cavallius ¿Laga hav¿ är en samling recept och fakta om alger, musslor och ostron, med syfte att inspirera framtidens mat från havet.

• Lerum satsar på akvaponi

[2018-01-18] Nu etableras en akvaponikanläggning inomhus på Garveriet i Lerum, där fisk-och grönsaksodling samspelar i ett kretsloppssystem. Men även fastighetsbolaget NCC är intresserat av konceptet och har tagit fram en prototyp på ett fyravåningshus med självförsörjning av fisk för de boende.

• Lerum satsar på akvaponi

[2018-01-22] Nu etableras en akvaponikanläggning inomhus på Garveriet i Lerum, där fisk-och grönsaksodling samspelar i ett kretsloppssystem. Men även fastighetsbolaget NCC är intresserat av konceptet och har tagit fram en prototyp på ett fyravåningshus med självförsörjning av fisk för de boende.