Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Hännder inom SWEMARC...inbjudna talare pratar akvaponik under lunchseminarium

  [2018-02-20] Imorgon får Centrum för Turism besök av Per Myrén (Gamechanger), Henrik Johansson (Garveriet) and Niklas Wennberg (Stadsjord), som ska berätta om akvaponik och odling i urbana miljöer.

 • Kronprinsessan besöker SWEMARC-partner

  [2018-02-19] Den 7 mars är kronprinsessan Victoria i Kungshamn för att besöka Smögenlax AB, Swedish Algae factory, Sotenäs Symbioscentrum, samt Havs- och Vattenmyndigheten. Kronprinsessan har ett intresse för hav och miljö och kommer därför besöka bland annat SWEMARC-partnern Smögenlax vattenbruksforskning-och utvecklingsanläggning i Kungshamn.

 • Flykt över havet - seminarieserie i samarbete med Sjöfartsmuseet

  [2018-02-20] Vad driver människor på flykt? Varför över havet, och med hjälp av vem? Och hur blir det när man kommer fram? Under tre söndagar i vår håller Centrum för Global Migration (CGM) tillsammans med Sjöfartsmuseet i Göteborg en seminarieserie i samband med utställningen Min flykt över havet.

 • Forskare bekymrade över vår plastkonsumtion

  [2018-02-20] Den exponering av mikroplast som vi utsätts för i omgivningen kan vara mycket högre än den vi får genom föda och dricksvatten. Det visar en ny studie som forskare vid Göteborgs universitet deltagit i. Nu uppmanar forskarna därför till en diskussion om följderna av den totala plastkonsumtionen i världen.

 • Ny docent forskar om sjömat

  [2018-02-19] Tre frågor till Friederike Ziegler som antagits som oavlönad docent i marin ekologi vid Naturvetenskapliga fakulteten, Göteborgs universitet.

Fler nyheter

Sidansvarig: Maria Holmkvist|Sidan uppdaterades: 2017-06-02
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?