• Diet med blåmusslor kan lindra ledgångsreumatism

[2019-03-11] En diet bestående av fisk och skaldjur har många fördelar för hälsan. Frågan är om patienter med kroniska reumatiska sjukdomar kan bli hjälpta av att äta musslor? I ett forskningsprojekt vid Göteborgs universitet har det gjorts försök för att undersöka om personer med ledgångsreumatism skulle påverkas positivt av att äta blåmusslor som är ett mer hållbart livsmedel.

• Diet med blåmusslor kan lindra ledgångsreumatism

• Pionjär tar sig under "Domedagsglaciären"

[2019-03-05] Som den första i världen har nu den svenska förarlösa undervattensfarkosten Ran tagit sig in under Thwaites glaciär, som också kallas Domedagsglaciären. Polarforskare Anna Wåhlin gläds åt nya och spännande data.

• Fisk- och grönsaksodlingsbolaget Peckas Naturodlingar får företagsstöd på 1,4 miljoner

[2019-03-05] Stödet ges av Region Västernorrland till dotterbolaget Peckas Solutions, som ska utveckla ett automatiskt styrsystem för akvaponi.

• Ridande professor brinner för kiselalger

[2019-02-28] Hon är inte bara professor i marin ekologi. Angela Wulff har svart bälte i taekwondo, är kapten i flygvapnet och har gjort ett antal polarexpeditioner.