Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Offentliga aktörer

Västra Götalandsregionen
Västerhavet liksom Vänern är ett av Västra Götalands styrkeområden. Västra Götalandsregionen har ett nära samarbete med Vattenbrukscentrum Väst inom ramen för den maritima strategin för Västra Götaland. Västra Götalandsregionen främjar vattenbrukets utveckling, bland annat genom satsningar på utvecklingsprojekt och genom ett långsiktigt engagemang i havsmiljöfrågor.
Läs mer: www.vgregion.se/sv/Vastra-Gotalandsregionen/startsida/Miljo/Prioriterade-miljoomraden/Vatten/

Länsstyrelsen i Västra Götaland
Fiskerilagstiftningen anger villkoren för att få etablera fisk-, kräft- och musselodlingar, och det är länsstyrelsen som ger tillstånd. Länsstyrelsen behandlar även ansökningar om de EU-stöd som finns för att etablera vattenbruk och kan dessutom ge sökande råd om lokalisering och tillstånd vid en etablering. Länsstyrelsen har också ansvar för tillsyn och kontroll av vattenbruksföretagen i länet.
Läs mer: www.lansstyrelsen.se/vastragotaland/Sv/Pages/default.aspx

Jordbruksverket
Jordbruksverket har bland annat ansvaret för djurskydd och djurhälsa, foder- och livsmedelslagstiftning. Dessutom ska verket skapa förutsättningar för att ett rikt och varierat odlingslandskap upprätthålls.
Läs mer: www.jordbruksverket.se

Havs- och vattenmyndigheten
Den nya Havs- och vattenmyndigheten, HaV, bildades när Fiskeriverket lades ner den sista juni 2011. HaV tar över många av Fiskeriverkets ansvarsområden. Dessutom får HaV ta över den största delen av ansvaret för hav och sötvatten från Naturvårdsverket. Havs- och vattenmyndigheten och Naturvårdsverket kommer att ha ett nära samarbete. I vissa frågor som berör både land och vatten behåller Naturvårdsverket ett övergripande ansvar, men expertansvaret för hav och sötvatten går över till den nya myndigheten.
Läs mer:www.havochvatten.se

Livsmedelsverket
Livsmedelsverket har till uppgift att i konsumenternas intresse arbeta aktivt för säkra livsmedel, redlighet i livsmedelshanteringen och bra matvanor.
Läs mer: www.livsmedelsverket.se

Fiskekommunerna
Sju kommuner som tillsammans med Västra Götalandsregionen vill verka för en positiv utveckling av fiskenäringen och vattenbruk m.m. för hela den bohuslänska kuststräckan, genom att samverka över traditionella administrativa gränser.
Läs mer  www.fiskekommernarna.nu

SVA - statens veterinärmedicinska anstalt
Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA, är en myndighet under Landsbygdsdepartementet och har till uppgift att vara ett veterinärmedicinskt expert- och serviceorgan åt myndigheter och enskilda.
Läs mer: www.sva.se

Fiskhälsan AB
Fiskhälsan FH AB är en branschorganisation som arbetar med fiskhälsokontroll på uppdrag av sina medlemmar och ägare vilka representerar alla delar av svensk fiskodlingsnäring.
Läs mer: www.fiskhalsan.se

Sidansvarig: Maria Holmkvist|Sidan uppdaterades: 2017-03-13
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?