Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kretsloppsodlingar ger hållbar matproduktion

Nyhet: 2017-09-01

Peckas Naturodlingar i Härnösand och Stadsjord i Göteborg satsar på kretsloppsodlingar och hållbar matproduktion, i sina respektive lokaler. De odlar matfisk och grönsaker i vattenfyllda bassänger, där växtnäringen kommer från fiskodlingen.

Dessutom är Peckas Naturodlingar i slutfasen av att färdigställa Europas största produktionsanläggning på 4 000 kvadratmeter.

- Jag konstaterar att bygget går enligt tidsplan och nu är vår första produktionsanläggning snart färdigbyggd. I slutet av september går vi in i produktions- och odlingsfasen och innan årets slut har vi första skörden av tomater från växthuset, säger Hugo Wikström vd och en av grundarna till Peckas Naturodlingar.

Läs mer om Peckas Naturodlingar.
 

Läs mer om Stadsjord i Göteborgs-Posten.

 

AV: Susan Gotensparre

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2017-03-17
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?