Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

  • Kökschef sprider kunskap om hållbart vattenbruk

    [2017-06-28] Kökschef Sofia B Olsson från vRÅs sprider kunskap om hållbart vattenbruk tillsammans med SWEMARC i Almedalen.

  • SWEMARC i Almedalen 2017

    [2017-06-27] Under Almedalsveckan (2-9 juli) kommer det att hållas UGOT Challenges-seminarier på Västsvenska Arenan. SWEMARC håller i seminariet "Vattenbruk ¿ miljöstörande verksamhet eller en värdefull och hållbar ny näring?".

  • Havsmiljöinstitutet ploggar i Almedalen!

    [2017-06-26] Gör en insats för havet: kom och plogga - plocka skräp och jogga! Havsmiljöinstitutet arbetar med plastens påverkar på havet ur ett vetenskapligt perspektiv. För att belysa frågan mer vardagsnära och uppmärksamma problemet med nedskräpning, kommer institutet också att "Plogga för havet" under Almedalsveckan, tisdag 4/7-fredag 7/7 kl 08.00-08.45. Alla är välkomna att delta!

  • Stort intresse för temadag om sjömat

    [2017-06-22] Medielarm om mikroplaster i havet och miljögifter i odlad lax har fått stort genomslag bland den breda allmänheten. Men Hur farligt är det egentligen att äta musslor, lax och annan sjömat?

  • Dokumentär om säldöden 1988

    [2017-06-22] Sveriges radio P3 har gjort en radiodokumentär om säldöden 1988. Vad var det som hände egentligen?

  • Framtidens miljardindustri: algodling

    [2017-06-22] Forskaren Fredrik Gröndahl berättar om algodling i nya numret av tidningen Hav & Vatten.

  • Havet i fokus i Almedalen

    [2017-06-22] Havens framtid får stort utrymme under årets Almedalsvecka i Visby. Årets program innehåller seminarier om bland annat vattenbruk, de globala hållbarhetsmålen och åtgärder för att minska plasten i haven.

  • Framtidens miljardindustri: algodling

    [2017-06-22] Forskaren Fredrik Gröndahl berättar om algodling i nya numret av tidningen Hav & Vatten.

  • Djurfoder av alger

    [2017-06-22] Forskare vid Göteborgs universitet undersöker om brunalgen sockertare kan användas som ett komplement i foder.

  • Stort intresse för temadag om sjömat

    [2017-06-21] Medielarm om mikroplaster i havet och miljögifter i odlad lax har fått stort genomslag bland den breda allmänheten. Men Hur farligt är det egentligen att äta musslor, lax och annan sjömat?

Fler nyheter

Sidansvarig: Robert Karlsson|Sidan uppdaterades: 2017-03-17
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://swemarc.gu.se/Aktuellt/Nyheter/
Utskriftsdatum: 2017-06-28