• GU anordnar tvärdisciplinär masterskurs om förvaltning av hav och kust

[2017-10-17] En ny tvärdisciplinär masterskurs "European marine directives and policies - an interdisciplinary perspective", som administreras av institutionen för marina vetenskaper, går av stapeln 15 januari - 16 mars, 2018.

• Ny studie granskar effekterna av hamnkonflikten

[2017-10-17] Ny studie granskar effekterna av hamnkonflikten

• Per Knutsson presenterar svensk forskning i Washington

[2017-10-17] Hållbar utveckling, migration och cancer står i fokus när Göteborgs universitet är med och presenterar svensk forskning i Washington. Evenemanget Swedish Universities - Research and Innovation Addressing Societal Challenges hålls på Sveriges ambassad den 26 oktober. Per Knutsson, universitetslektor i humanekologi vid institutionen för globala studier och samordnare för Centrum för hav och samhälle, representerar Göteborgs universitet på temat hållbarhet.

• Tång som kreatursfoder minskar mängden metangas

[2017-10-17] Danska forskare menar att odlad tång fungerar som ett bra kreatursfoder.

• Nationell vattenbrukskonferens i Sundsvall 2018

[2017-10-17] Nästa års nationella vattenbrukskonferens pågår 13-14 mars i Sundsvall (Södra Bergets hotell och resort).

• De stora frågorna löser vi bäst tillsammans

[2017-10-16] Ju mer komplexa samhällsutmaningar vi står inför, desto viktigare är det att jobba över disciplingränserna för att tackla dem. Handelshögskolan har en av landets starkaste forskningsmiljö inom det ständigt aktuella ämnet godstransport och logistik. Johan Woxenius, professor i logistik, ser tvärvetenskapen som en förutsättning för framgång.

• Kemikalier och de globala målen

[2017-10-12] Frågan om kemikalier och föroreningar borde få större uppmärksamhet inom ramen för de de globala utvecklingsmålen. Generellt behöver mänskligheten fundera över hur och när man kemikalier.

• Få studier om hur vi konsumerar sjömat i Sverige

[2017-10-06] SWEMARC:s gästprofessor professor Kåre Skallerud, Handelshøgskolen, UiT, Tromsø gästade Handelshögskolan i Göteborg under tisdagen. Skallerud presenterade den senaste forskning inom konsumtion av sjömat. Fisk är generellt nyttig mat med bra fetter, högkvalitativt protein, vitaminer och mineraler. Men det finns många faktorer som bidrar till att påverka vårt beteende och om vi konsumerar fisk eller väljer att inte äta fisk.

• Nu ska ålgräset skyddas

[2017-10-06] Ett omfattande åtgärdsprogram för att skydda och restaurera beståndet av ålgräs presenterades i veckan av Havs- och vattenmyndigheten. Många av förslagen baseras på forskning som tagits fram inom forskningsprogrammet Zorro som bedrivs vid Göteborgs universitet.

• Forskare ställer ut sina bilder på Fotografiska

[2017-10-04] Göteborgs universitets marina forskare Fredrik Pleijel använder fotografering i sin forskning. Nu ställer han ut bilder på havsborstmaskar på Fotografiskas höstsalong.