• Ökat samarbete med marina forskare i USA och Sydafrika

[2017-11-20] För att utbyta erfarenheter och utveckla nya samarbeten har forskarna Susanne Lindegarth och Mats Lindegarth från Göteborgs universitet varit på en studieresa och deltagit i den marina forskningskonferensen Global Marine Science Summit som hölls vid University of North Carolina, Wilmington (UNCW) i USA i början av november.

• Ökat samarbete med marina forskare i USA och Sydafrika

• Miljoner till forskning om sjöfart och miljö

[2017-11-20] Sjöfarten är en stor källa till utsläpp av skadliga luftföroreningar och koldioxid. I ett nytt projekt har en forskargrupp från VTI och Göteborgs universitet fått 6,4 miljoner kronor för att analysera vilka styrmedel och åtgärder som är mest kostnadseffektiva för att minska sjöfartens utsläpp.

• Störodling fick sysselsättningspris i blå näringar

[2017-11-14] I kategorin "Sysselsättning i blå näringar" har företaget Störodling i Strömsnäsbruk utsetts till vinnare av Landsbygdsnätverkets Ullbaggepris 2017.

• Störodling fick sysselsättningspris i blå näringar