• Störodling fick sysselsättningspris i blå näringar

[2017-11-14] I kategorin "Sysselsättning i blå näringar" har företaget Störodling i Strömsnäsbruk utsetts till vinnare av Landsbygdsnätverkets Ullbaggepris 2017.

• SWEMARC deltar i konferens om vattenbruk i Lerum

[2017-11-13] Den 23 nov anordnar Refarm 2030 konferensen "Landbaserad fiskodling kombinerat med grönsaksodling- en stark framtidsnäring" i Lerum. En av talarna är SWEMARC:s föreståndare, Kristina Snuttan Sundell, som håller föredraget "Vattenbruk i stad och på landsbygd - i sött vatten och i salt".

• Anmälan senast 17 nov: Workshop om teknik och beräkningsmodeller

[2017-11-13] Den 5-6 december anordnar Jordbruksverket och Havs- och vattenmyndigheten workshops, där bransch möter tillsyns- och prövningsmyndighet för att hitta en väg framåt mot ett hållbart svenskt vattenbruk.

• Störodling fick sysselsättningspris i blå näringar

• Musslorna ska ge svaren om fritidsbåtars miljöpåverkan

[2017-11-10] Projektet ¿Fritidsbåtars påverkan på skärgårdsmiljön¿ drogs igång 2016 och är unikt på flera olika sätt. I samverkan mellan Göteborgs universitet, myndigheter, intresseorganisationer och andra lärosäten undersöks hur avgaser från fritidsbåtar påverkar den omgivande skärgårdsmiljön i kustområden.