• Landsbygdsminister ser över lagstiftning för vattenbruk

[2017-09-20] Tångodling är en framtidsbransch med stor potential för Sverige. Men det behövs enklare regler och lagändringar, enligt företagare.

• Framtidsutmaningar diskuteras på Havsforskardagarna

[2017-09-19] I slutet av november samlas havsforskare från hela Sverige på Lovéncentret Tjärnö för att diskutera trender och framtidsutmaningar för den marina forskningen. Årets konferens har ett bredare perspektiv som riktar sig till både naturvetare och samhällsvetare.

• Humanister utforskar havet

[2017-09-19] Den humanistiska forskningen kan bidra till nya perspektiv när det gäller havsfrågor. För att utforska nya möjligheter till tvärvetenskapligt samarbete genomförs fem olika humanistiska undersökningar kopplade till material från den marina forskningen vid Sven Lovén centrum för marin infrastruktur.

• Skaldjursresan nomineras till Ullbaggepriset

[2017-09-14] I åtta olika kategorier har nu 24 företag och projekt blivit slutnominerade till en chans att vinna en Ullbagge vid den nationella Landsbygdsgalan i Tällberg utanför Leksand. I kategorin "Sysselsättning i blå näringar" har Skaldjursresan utvalts av juryn som en av tre kandidater.

• Miljonbelopp till skolprojektet Virtue

[2017-09-17] Universitets- och högskolerådet har nu fattat beslut om vilka ansökningar till Erasmus+ strategiska partnerskap skola som beviljats medel 2017. Bland utvalda projekt finns skolprojektet Virtue.